Mikä tämä palvelukokonaisuus on? Kuvaile sitä lyhyesti mielenterveyden tuen näkökulmasta.
- Opiskeluhuollon psykologit, kuraattorit ja terveydenhoitajat ja lääkärit toimivat oppilaitoksissa ja tuottavat palvelua lähipalveluna lapsen luonnollisessa ympäristössä. Oppilaat ja huoltajat saavat neuvontaa ja ohjausta matalalla kynnyksellä opiskeluhuollon palveluilta.
- Kouluterveydenhuollossa huomioidaan jokaisessa tapaamisessa lapsen ja perheen mielenterveys. Hyvinvointia tuetaan terveellisiä elintapoja vahvistaen mm. uni, liikunta ravitsemus, päihdeasioissa.
Kenelle se on suunnattu?
- Yhteisöllisen opiskeluhuollon kautta tapahtuva hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen kuuluu ja kohdistuu kaikkiin esiopetusikäisiin ja kouluikäisiin.
Miten palveluun pääsee? Mitä tukea ja/tai hoitoa palvelustasi saa lasten mielenterveyteen liittyen?
- Yhteisöllinen opiskeluhuoltotyö kuuluu kaikille esiopetusikäisille ja kouluikäisille.
Mitä keskeisiä työmenetelmiä haluaisit nostaa esiin?
- Yhteisöllisen työn suunnittelu ja koordinointi tapahtuu yhteisöllisissä opiskeluhuoltoryhmissä. Työmuotoja ovat esimerkiksi oppitunnit, ryhmämuotoinen toiminta, teemapäivät, opettajien tukeminen kasvatustyössä, koulutukset, tiedon jakaminen huoltajailloissa
Yhteystiedot
- Opiskeluhuollon työntekijöiden yhteystiedot löytyvät Kymenlaakson hyvinvointialueen verkkosivuilta
Kenen tahojen kanssa teet yhteistyötä, kun kyse on mielenterveysasioista? Miten se tapahtuu konkreettisesti ja mitä arvoa se tuottaa asiakkaalle?
- Yhteisöllistä työtä toteutetaan yhdessä oppilaitoksen henkilöstön kanssa. Oppilaat, huoltajat ja yhteistyökumppanit ovat mukana toteuttamassa yhteisöllistä opiskeluhuoltotyötä.
Muuta, mitä haluaisit vielä nostaa esiin:
- Kouluterveydenhuollon osalta kts. Ennaltaehkäisevä tuki koulussa-diat