Palveluiden koordinointi tarkoittaa sitä, että ammattilainen auttaa asiakasta tunnistamaan ja ohjautumaan tarpeen mukaisiin palveluihin sekä yhteensovittaa eri palveluja niin, että niistä muodostuu asiakkaalle sopiva kokonaisuus.
Kun kyse on lapsen mielenterveyteen liittyvästä huolesta, tarvitaan usein jo alkuvaiheessa usean ammattilaisen asiantuntemusta arvioimaan tuen ja hoidon tarvetta. Huolen tunnistaneen ammattilaisen velvollisuutena on kartoittaa yhdessä asiakkaan kanssa tilannetta, konsultoida ja tarvittaessa kutsua arviointiin mukaan toisia ammattilaisia.
Kun lapsi ja perhe ohjautuvat sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden piiriin, tehdään hoidon tai palvelutarpeen arviointi sekä hoito- tai asiakassuunnitelma. Siihen kuuluu kartoittaa asiakkaan muut palvelut ja kutsua heidät tarvittaessa työskentelyyn mukaan.Sekä sosiaalihuoltolaki että terveydenhuoltolaki velvoittavat ammattilaisen monialaiseen yhteistyöhön (THL 32 §, SHL 1301/2014 41 §).
Kun lapsen ja perheen tuki ja hoito koostuu monista palveluista, tarvitaan hoidon suunnitteluun ja arviointiin monialainen verkosto. Monialainen yhteistyö selkeyttää sekä asiakkaalle että verkostolle sen, mitä kukin tekee ja minkälaisella aikataululla. Lisäksi se vähentää päällekkäisen työn tekemistä ja säästää sekä asiakkaan että työtekijöiden aikaa. Tämä parantaa tiedon kulkua ja poistaa kuntoutumisen esteitä asiakkaan polulta. Yhteistyössä lapsi ja perhe ovat oman asiansa asiantuntijoita ja keskeisessä roolissa. Asiakkaan verkostoon kuuluu palveluverkoston lisäksi myös hänen lähiverkostonsa.
Monialaisessa verkostossa määritellään perheelle vastuutyöntekijä. Vastuutyöntekijä määritellään usein siitä palvelusta, jossa lapsi ja perhe eniten asioi. Jos asiakkuus on lapsiperheiden sosiaalipalveluissa, asiakkaille on sosiaalihuoltolain perusteella velvollisuus nimetä omatyöntekijä, joka vastaa palveluiden koordinoinnista (SHL 1301/2014 42§)